Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου PDF Εκτύπωση E-mail

Σε μια ικανοποιητική από πλευράς μελών συμμετοχή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11πμ στο ξενοδοχείο Grecotel ΕΓΝΑΤΙΑ, έγιναν οι εκλογές του νέου ΔΣ της ΕΠΚΕ για την επόμενη διετία.

Έτσι και μετά την σύγκλιση του νέου ΔΣ και την ομόφωνη κατανομή των θέσεων ευθύνης, αυτό έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ταλιαντζή Σοφία

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κακαλής Χρήστος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαντζαρίδης Αναστάσιος

ΤΑΜΙΑΣ: Γραμμενίδου Δέσποινα

ΜΕΛΗ:

Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Γκατζιώλα Γαρυφαλλιά

Μάνδαλος Παναγιώτης

Στράντζαλη Χρύσα

Κουτρούλας Μίλτος

 

Παράλληλα στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ καθορίσθηκαν οι τομείς δράσεις και οι αντίστοιχοι υπεύθυνοι συντονιστές, με προτεραιότητα στους τομείς

* Βοήθεια στους οικονομικά αδύναμους και υπερχρεωμένους καταναλωτές

* Στήριξη των τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς

* Ενημέρωση των νεαρών καταναλωτών στα πλαίσια της «Αγωγής Καταναλωτή»

Το νέο ΔΣ πιστεύει πως τις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνούν οι καταναλωτές η αδιαφορία και η ανοχή είναι συνενοχή στην αδικία που γίνεται απέναντι στην ελληνική οικογένεια, απέναντι στα παιδιά μας. Είναι ευθύνη όλων μας να γίνουμε πιο ενεργοί σαν πολίτες, να δυναμώσουμε την φωνή μας, να βοηθήσουμε τον γείτονα μας που έχει ανάγκη, να διαμαρτυρηθούμε, να διεκδικήσουμε, να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τις δράσεις της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου.

Όλοι μαζί θα πετύχουμε πολύ περισσότερα!!!

ΤΟ ΔΣ

 

Θέματα

15 τρόποι για να γίνετε καλύτεροι αγοραστές

Για όλους τους αγοραστές


1. Γνωρίστε την πολιτική επιστροφών των καταστημάτων. Τυπικά όλα τα καταστήματα δέχονται την αλλαγή αγορασθέντων ειδών ακόμα και την επιστροφή των χρημάτων, εάν εμφανιστείτε με την απόδειξη σας. Το χρονικό περιθώριο επιστροφής των αγαθών είναι κάτι που καθορίσουν οι επιχειρήσεις, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 7 ημερών από την ημέρα αγοράς.
2. Χρησιμοποιήστε τραπεζικές πιστωτικές κάρτες και όχι πιστωτικές κάρτες των καταστημάτων, που συνήθως έχουν υψηλότερο επιτόκιο. Τουλάχιστον ελέγξτε το για κάθε κατάστημα.
3. Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος προτιμήστε να το ανταλλάξετε με κάποιο άλλο αγαθό και όχι με πιστωτικό σημείωμα. Γιατί να κρατάει το κατάστημα τα χρήματα σας;
4. Προσπαθήστε να αγοράζετε ρούχα ή άλλα ακριβά αντικείμενα από τα καταστήματα ή τα πρατήρια των εταιριών σε καλύτερη τιμή (εάν και εφόσον έχουν οι εταιρίες πρατήρια) ή σε περίοδο εκπτώσεων.


Για τους από "χόμπι" αγοραστές

1. Κρατάτε τις ετικέτες και τις αποδείξεις των προϊόντων που αγοράζετε. Σας είναι απαραίτητες για την όποια αλλαγή, ακόμη και σε περίπτωση που βρείτε το προϊόν που αγοράσατε σε χαμηλότερη τιμή.
2. Εκμεταλλευτείτε τη φτηνότερη τιμή πώλησης που βρήκατε, για προϊόντα που πριν λίγο καιρό έχετε αγοράσει ακριβότερα. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να απαιτήσετε να σας επιστραφεί η διαφορά.
3. Μάθετε να γνωρίζετε το προϊόν που αγοράζετε. Π.χ. το ρούχο που είδατε σε ένα πρατήριο μπορεί να μοιάζει με αυτό που είδατε σε ένα κατάστημα, αλλά να μην είναι της ίδιας ποιότητας το ύφασμα.
4. Μην επισκέπτεστε πρατήρια χωρίς να έχετε υπόψη σας τι θέλετε να αγοράσετε. Μπορεί όταν γυρίσετε σπίτι σας να μην ξέρετε τι έχετε αγοράσει και γιατί. Λάβετε υπόψη ότι οι αλλαγές είναι δύσκολες. Ακόμη και αν υπάρχουν όλα τα νούμερα και χρώματα, σίγουρα έχετε πάει μακριά από την περιοχή σας για να βρείτε το πρατήριο.
5. Ακολουθήστε πιστά μια λίστα αγορών, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα άσκοπα ψώνια.
6. Να είστε φιλικοί με τους πωλητές. Ένας πωλητής που θα σας συμπαθήσει, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μία συμφέρουσα αγορά, ακόμη και να κρατήσει για σας το αντικείμενο του πόθου σας.


Για βιαστικούς αγοραστές

1. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μάθετε σε ποια καταστήματα μπορείτε να ψωνίσετε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.
2. Εάν έχετε να πάρετε πολλά δώρα σε περιορισμένο χρόνο, κάντε ένα ραντεβού με τον ειδικό πωλητή που υπάρχει σε μεγάλα καταστήματα. Αυτός θα σας βοηθήσει στις επιλογές σας διαλέγοντας για σας. όμως δώστε του τον προϋπολογισμό για όλα τα δώρα που σκοπεύετε να αγοράσετε.
3. Αγοράστε μέσω ταχυδρομείου. Προμηθευτείτε όλους τους καταλόγους που κυκλοφορούν και κάντε μία δοκιμαστική αγορά προκειμένου να αποφασίσετε για την ποιότητα των όσων αγοράζετε και τις λεπτομέρειες στην εκτέλεση της παραγγελίας.


Για κυνηγούς ευκαιριών


1. Συγκρίνετε τις τιμές. Κάποια μαγαζιά μπορεί να προσφέρουν το ίδιο είδος σε καλύτερες τιμές.
2. Προσέξτε την τιμή και όχι την έκπτωση στην ετικέτα. Η τιμή απόκτησης του προϊόντος έχει μεγαλύτερη σημασία.

 
Τα δικαιώματα του καταναλωτή

'Καταναλωτές είμαστε όλοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική ομάδα, η οποία επηρεάζει, αλλά και επηρεάζεται σχεδόν από κάθε δημόσια ή ιδιωτική οικονομική απόφαση, ...

Περισσότερα...
 
Διαφήμιση


Η διαφήμιση είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας. Ποιό είναι το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία του καταναλωτή.

Περισσότερα...
 
Εναλλακτική λύση

Γιατί να αγοράζουμε τα επώνυμα προϊόντα τα οποία είναι ακριβότερα;
Μπορούμε να αγοράσουμε μη επώνυμα φθηνότερα.

Περισσότερα...
 

Δημοσκόπηση

Ποιος είναι ο κύριος λόγος που θα ακολουθούσατε ένα πρόγραμμα διατροφής;